Reserva Online
+34 699085399
event
event

Gaudeix de Masia el Prat!

Us trobareu enmig d’un entorn natural incomparable, tranquil, ple de racons encantodors i d’història.

MURA

 

 

Mura és un poble medieval ple d’encant de la comarca del Bages que es troba a l’entrada del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, a només 5,7 km de Masia el Prat. L’encant del Poble radica en que encara es repira un aire medieval en un entorn natural incomparable.

 

Passejar pels carrers de Mura envoltats per les seves places i edificis de pedra antics i autèntics et transporta a un estat de calma i autenticitat que són propis de la vida al món rural. Mura és un poble petit però amb diversos punts d’interès turístic per visitar com l’Església de Sant Martí, l’Ermita de Sant Antoni o el Castell de Mura.

 

L’accés a Mura des de Masia el Prat es pot fer per carretera i està a només 5,7 km i a 10 minuts amb cotxe o per camins rurals, passant per la mágnifica Masia Puig de la Balma de gran interès històric i antropològic. 

 

Durant el nadal, del 6 de desembre al 6 de gener, és un bon moment per visitar Mura ja que el poble s’omple de Tiós de tot tipus que es situen a diferents racons de Mura i hauràs d’estar atent per trobar-los! A més, durant les festes del Tió s’organitzen diferents activitats i tallers per a tots els públics i edats. 

PUIG DE LA BALMA

Situat al mig del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac i al costat de Mura es pot trobar aquest mas del segle XII completament construït a la Roca, és un espai històric únic i permet conviure en un ambient rural autèntic.

Foto: Angela Llop

MÓN SANT BENET

Mil anys d’història d’un Monestir a només 8,4 km de Masia el Prat per camins rurals i a només 20 minuts amb cotxe. Reviu més de mil anys d’història a través d’un viatge pel Monestir medieval.

PARC NATURAL DE ST. LLORENÇ

El Parc Natural de Sant Llorenç i Serra de l’Obac és un espai de pura naturalesa de 14.000 hectàrees que envolta la Masia des d’on es poden iniciar excursions.

Des de l’Oficina d’Informació del Parc Natural del Coll d’Estenalles (km 14,800 de la carretera de Mura a Terrassa), s’accedeix a aquests dos cims per senders ben senyalitzats. Des la bonica població de Mura poden iniciar-magnífiques excursions senyalitzades. A l’Oficina subministren una completa informació.

LA RUTA DE LES TINES

El Cultiu de la vinya va ser, durant els segles XVIII i XIX, un dels pilars fonamentals de l’economia de la comarca del Bages. Com a testimoni d’aquest passat perpetua un conjunt de barraques i cus que s’integren dins l’actual paisatge. El cup va ser una eina imprescindible dins l’explotació vitivinícola.

Les vinyes estaven plantades en llocs gens accessibles per als carros i, en molts casos, fins i tot per als animals, a la falda de les muntanyes, sobre terrasses de pedra seca. Per facilitar i estalviar el transport de la verema, s’elaborava el vi allà mateix. Des de la Masia, es recomana visitar “Les Tines de la Vall del Flequer”.

Galeria

El senderisme és l’activitat estrella.

Des de la Masia es poden iniciar magnífiques excursions.